Stormen

Stormen

Målgrupp: åk 7-9 och andra stadiet

Kort beskrivning: En nyskriven (upp)lysande pjäs om klimatet och behovet av förändring.

Speltid: 40 min

Spelutrymme: gymnastiksal, auditorium

Uppställningstid: 45 min, nedmontering 20 min

Publikmängd: max. ca 300 per föreställning


I alla roller: Mikael Strömberg och Outi Paasivirta | Regi: CG Wentzel | Text: Malin Kivelä | Musik: Oskar Silén | Visuell helhet: Lars Idman | Dramapedagogiskt material: Ida-Lina Nyholm

En natt trampar en utsvulten isbjörn rakt in i den grönländska byn Ittoqqortoormiit.
I skogen i Montana sitter en eremit och jobbar med ett farligt projekt som han tror ska rädda människorna och världen. Invånarna i kolonin Alg & Coconut dricker sandte och ägnar sig åt positivt tänkande.

Lill och Olli lever mitt i klimatförändringen. Olli är mycket bekymrad, Lill vill helst inte tänka på den.
Hur illa är det? Vad kan vi göra?

 

”En ambitiös skolpjäs.” ”Pjäsförfattaren Malin Kivelä skyr inte mörkret och det obekväma, och det gör också pjäsen drabbande. CG Wentzels regi är snygg och fartfylld, utan att schabbla bort allvaret.” ”Det är överlag ett skickligt dramaturgiskt bygge…”
Isabella Rothberg, HBL 15.09.2021 Läs mera här

”Stormen är en skarp och utmanande pjäs som vägrar erbjuda enkla lösningar.” ”Taimines klimatpjäs sätter fingret på dubbelheten i hur vi som samhälle reagerar på klimatkrisen.”
Lasse Garoff, YLE 16.09.2021 Läs mera här

”Budskapet i ungdomspjäsen Stormen är tydligt. Klimatåtgärder behövs, och de behövs nu.” ”Scenerna för fram det komplexa i klimatförändringen och skapar diskussion.”
Cecilia Juuti, ÅU 17.09.2021 Läs mera här

”Det var skönt att föreställningen inte försökte vara blott en infopackad presentation om klimatförändringen, utan snarare en skildring av vårt sätt att förhålla oss till den. Rädlsan, oron, paniken, tviveln, men också hoppet.” ”Det var häftigt att se hur mycket som går att skapa bara med ljudeffekter och minimal rekvisita, samt skickligt skådespeleri.”
Hilda Purhonen, Ny tid 21.09.2021 Läs mera här

Stormen är en modern pjäs med ett aktuellt budskap, som inte är för högtravande och abstrakt, men heller inte banal. Jag tycker man lyckats pricka sin målgrupp ganska väl, en eloge till Malin Kivelä som står för manus.” ”Pjäsen lyckas med konststycket att vara pedagogisk utan alltför många pekpinnar.”
Mia Berg-Lundqvist, Västra Nyland 20.11.2021 Läs mera här

”Ett aktuellt tema som presenterades på ett roligt och lärorikt sätt”.
Elevrecension på S:t Olofsskolan i Åbo

Ladda ner broschyr

Foton från föreställningen:

Förfrågningar och beställningar