BOBBAN

BOBBAN

Målgrupp: 2-6 åringar

Kort beskrivning: En tyngdlös pjäs som hyllar leken och fantasin

Speltid: 30 min

Spelutrymme: Ute

Uppställningstid: 30 min, nermontering 15 min

Publikmängd: max. 80 åskådare per föreställning


I alla roller: Oskar Silén | Regi: CG Wentzel | Text: Silva Lillrank |

Bob står ensam vid sandlådan och är arg. Igen måste han leka ensam. Och inget födelsedagskalas blir det heller. Dessutom är mamma inte mera glad utan bara trött hela tiden. Kunde ”TRIX OCH JOX”-butiken kanske hjälpa honom? Men i så fall – hur kommer man till månen?

Bobban är en lekfull berättelse med superkrafter, en häftig rymdresa och en piffig tårta.  Men framförallt handlar det om att allt går att fixa bara man har lite fantasi.

Framförs ute i väder som väder.

Nej, man behöver inte oroa sig för någon pedagogisk men trist upplysningspjäs om faran med att inte tvätta händer och hålla avstånd! Oskar Silén är rolig och uppfinningsrik, har en känsla för publikens sinnestämningar och en förmåga att överrösta fygplansljud och fylla en gård med sin närvaro.” Isabella Rothberg, 19.03.2021 Hbl Läs mera här

Teater Taimines utomhusföreställning Bobban är något av ett kraftprov i konsten att spela teater med små medel. Oskar Silén berättar med väldig inlevelse historien om en månresa och en magisk kaka som kan göra mammor glada.”
Lasse Garoff, 18.03.2021 YLE Läs mer här

”Det är uppfriskande och underhållande på många nivåer. (…) Om inte annat så blir vi påminda om vikten av att fantisera och skapa. Just så där som bara teater gör.” Mira Strandberg, 09.04.2021 VN Läs mera här

Den minimalistiska rekvisitan gör inte endast att pjäsen lätt kan sättas upp var som helst, den känns också som klippt och skuren för föreställningens tema och intrig. Också manuset känns fyndigt och barn kan säkert känna igen sig i Bobbans tankevärld.
Oskar Skogberg, 04.05.2021 ÖN Läs mera här

”Oskar spelar Bobban i ur och skur.” Kjell Brendström  maj 2022, Ålandsradion
Intervju med Oskar silén och publik kan du lyssna på här

”Det blev en riktig skrattfest när Teater Taimines Oskar Silén besökte Godby daghem med föreställningen Bobban.” ”Det var roligt när Bobban knasade till sig, säger Emilia och börjar skratta”.
Nina Eriksson, 23.05.2022, Ålandstidningen Läs mera här

Pressbilder: Henrik Jansson

 

Ur publikens mun: 

Lillhjärta daghem, Sibbo

”Väl gjort! Fantastiskt! Vi hade så roligt! Ett ämne som berörde oss alla. Fungerade ypperligt för våra språkbadselever som satt som ljus!”

Daghemmet Lyan, Grankulla (förskolan)

”Rolig”  ”Konstig – han kunde så många röster”  ”Tassig – han räkna helt fel när han tvätta händerna”  ”Jag tänker bygga en raket och flyga till månen för att se om butiken ”Trix och Jox” finns på riktigt”  ”Det roligaste var när han räknade fel, hade superkrafter,  träffade kvasten och spaden, tunnan/roboten”  ”Ingenting var dåligt”

Daghemmet Lyan, Grankulla (3-4 åringarna)

”Det var roligast med raketen”  ”Spaden var tassig för den hade svart skägg och det fanns ett ansikte i spaden och den andra hade tomathår – det var roligt!”  ”Jag åt bara snö, men Bobban var rolig”  ”Den där borsten var tokig– den var lite röd och hade en tokig mun och spaden hade svart mustasch”

Lekskolan Sockan, Esbo

”Vi vill tacka för en superfin och rolig teaterföreställning. Både barn och vuxna tyckte den var så bra, härligt att bara få sitta och ta emot och njuta!”

Solf daghem, Korsholm

”Vi vill tacka för den fina teater pjäsen Bobban vi fick ta del av förra veckan. Barnen tyckte om fart och fläck och budskapet kände de så väl igen sig i. Ni hade skapat en fin helhet över hur pandemin har sett ut. Det skapades fina samtal efteråt.”

 

I samarbete med Stina Krooks stiftelse

Ladda ner broschyr

Foton från föreställningen:

Förfrågningar och beställningar