Leikitään metsää

Leikitään metsää

Kohderyhmä: luokat 1-6 Poistunut ohjelmistosta

Lyhyt kuvaus: Säihkyvä esitys erilaisuudesta, kateudesta ja ystävyydestä

Kesto: 40 minuuttia

Esitystila: liikuntasali, näyttämöä ei tarvita. Lapset istuvat lattialla.

Pystytysaika: tunti, purku 20 min

Yleisömäärä: max. 250 henkilöä per esitys


Näyttelijät: Mikael Strömberg ja CG Wentzel | Ohjaaja: Paul Olin | Käsikirjoittaja: Malin Kivelä |

Räiskyvä näytelmä Kalevalasta

Shhhh…. Nyt me kerromme yhden jutun. Metsäjutun.
Sulkekaa silmät! Rentoutukaa!

Siellä jossain syvällä suomalaisessa metsässä, pienessä mökissä istuvat Kalle ja Tuure. Kalle pitää vapaapainista, Tuure vain lukee. Kallen äiti Kylli valvoo öisin ja työstää veistoksia Kalevalan naisista: hän veistää Ilmattaren, Ainon ja Lemmikäisen äidin. Yhtenä iltana äiti lähtee käymään muualla, Kalle ja Tuure saavat selvitä omin nokkineen. Outoja asioita alkaa tapahtua. Kuhiseeko metsä ikivanhoja tarinoita? Heräävätkö veistokset eloon? Miten käy, kun yksi kadottaa rohkeutensa ja lapasensa ja toinen joutuu pelastamaan sen jota ei ole ikinä pelastettu. Miten leikitään metsää?

Leikitään metsää on näytelmä erilaisuudesta, kateudesta ja ystävyydestä, näytelmä joka tuoksuu sametinvihreiltä, puolukanpunaisilta metsiltämme – ja myös hiukan Kalevalalta.

On kulunut 180 vuotta siitä, kun Kalevala julkaistiin ensimmäisen kerran, ja sitä Taimine juhlistaa näytelmällä Leikitään metsää. Esityksellään Taimine haluaa kutittaa yleisön mielikuvitusta ja vahvistaa kokemusta Suomesta täällä Pohjolassa.

”Leikitään metsää jatkaa yhtä korkeatasoisella linjalla kuin ryhmän aiemmatkin esitykset. Ala-asteikäinen yleisö innostuu… ja hohottaa Wentzelin ja Strömbergin komiikalle. Uhkarohkea saattaa tarvita apua ja nynny voi olla sankari.”
HS – Lue lisää

”Yleisö on haltioissaan ja niin minäkin.”Kulttuuritunti/YLE

Lataa esite tästä

Kuvia esityksestä:

Tilaukset ja tiedustelut